Projekt skončil v roce 2013

Úvahy /

ÚVAHA: Osobnostní rozvoj jedince z rodového pohledu celku

Člověk přijíždějící do krásného prostředí ekologického centra jako je Sluňákov musí mít ihned z rána přece příjemnou náladu. Co víc si přát, než to svítící Slunce a čekání na překvapivý workshop s názvem - Osobnostní rozvoj jedince z rodového pohledu celku. I já byla plná očekávání. Neklidně se mi spalo, od rána mě bolel žaludek a tak jsem se těšila na částečný druh relaxace, odpočinku, vědění a hlavně zábavy.

Původně jsme se totiž měli zúčastnit úplně jiného semináře s úplně jiným instruktorem a s úplně odlišnou tématikou. Nevěděli jsme co od sobotního dne očekávat! Co to bude? Jaký je pan Libor Zvolánek? Co když nás to bude nudit? Mnoho otázek letí hlavou, než dosáhneme tíženého zjištění.

Usedáme do prostorné místnosti ozářené denním světlem. Workshop začíná úvodními slovy o konstelacích. Setkali jste se už někdy s nimi? Zkoušeli jste je na sobě? Znáte je? Co na ně říkáte? Tyhle otázky měly být za sobotní den plně zodpovězeny! Já osobně jsem slovo konstelace už několikrát slyšela, ale význam jsem si nepamatovala a nikdy jsem je nezažila v akci! Docela jsem se proto na budoucí situace těšila!

Vysvětlení konstelací se provádí nejlépe na ukázkovém případě - A tak jsme do toho šli rovnou po hlavě! Na vlastní kůži jsme si tuto metodu vyzkoušeli. Konstelace se nejčastěji používají pro nahlédnutí, řešení životních problémů. Tato metoda Vám pomůže, pokud se potřebujete vyrovnat s rodinným, partnerským, finančním, životním problémem. Prostě když ve Vašem životě nastane, nastal, nastává problém a my nevíme jak na něj, jak jej vyřešit, přijmout, co si s ním počít! A na to vše a ještě mnohem víc tu máme konstelace!

Můžete nechat nahlédnou do svého vnitřního já, vaší rodiny, partnerských vztahů, budoucnosti, minulosti, přítomnosti. Hledáte odpovědi na ještě nevyslovené otázky! Konstelace trvají pár minut, jsou hodně vyčerpávající a v podstatě je jejich průběh tajný, osobní.

Během dne jsem i já byla párkrát vybrána do konstelačních modelů. Celá zmatená jsem byla zavedena na místo s pokyny - Uvolni se! Stůj a nech to na sebe působit! Ale co? Nic nepřicházelo a já začínala být pomalu k té zázračné metodě kritická. Ale pak jsem to ucítila – onu tajemnou vnitřní sílu! Hnala mne kupředu, posunovala mými končetinami, vlévala mi do srdce pocity a do hlavy mi nastrkala tisíc cizích myšlenek! Bylo to neuvěřitelné! Už jsem to nebyla já, tady už nešlo o mne. Stala se ze mne pouze konstelační figurka!

Celý den byl protkán těmito konstelacemi, vycházkami ven na terasu Sluňákova, meditačními prvky, dobrým jídlem, pitím, oddechovými hrami a spoustou Slunce! Večer pak každý z nás odtud odjížděl jako částečně omámený člověk, který zažil něco nevídaného a přínosného do svého života!
Chci moc poděkovat, že jsem mohla být tohoto workshopu součástí. Byl to opravdu nevšední zážitek!