Projekt skončil v roce 2013

zpět na detail: Interaktivně s interaktivní tabulí - angličtina

seznam všech úvah

ÚVAHA: Interaktivně s interaktivní tabulí

Workshop, který se jmenoval „Interaktivně s interaktivní tabulí“ byl určen pouze pro angličtináře a konal se 10.11.2011 právě na Katedře anglického jazyka UPOL. Šla jsem na něj s očekáváním, že se naučím něco nového a zajímavého. Můžu říct, že má očekávání byla uspokojena.

První věc, která mě zaujala, byl název workshopu - „Interaktivně s interaktivní tabulí“. Protože jsem se s interaktivní tabulí setkala už dříve na střední škole, měla jsem jakousi představu, v čem bude spočívat interaktivita tohoto setkání. Celý workshop byl zaměřen čistě prakticky, což se nám - účastníkům velice líbilo. Lektorka workshopu, paní magistra nám nejdříve všechno vysvětlila, poté jsme si to mohli vyzkoušet i my. Chvíli nám tedy trvalo, než jsme se s interaktivní tabulí naučili pracovat, ale všechny nás to bavilo. Vyzkoušeli jsme si, jak na interaktivní tabuli psát, vkládat různé symboly a obrázky a další funkce interaktivní tabule. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací, které bychom si museli jinak složitě vyhledat v odborné literatuře. Workshop nebyl ovšem jen poučný, ale hlavně zábavný. Ačkoliv se workshop konal v listopadu, zazpívali jsme si anglickou koledu – „Twelve days of Christmas“ .

Myslím si, že všechny aktivity, které jsme si během workshopu mohli vyzkoušet byly velice přínosné pro naši budoucí praxi učitele. Protože s pomocí interaktivní tabule není těžké upoutat pozornost žáků a zapojit je do výuky. Zvlášť pro učitele cizích jazyků je interaktivní tabule velikým plus, jelikož se na ní můžou přehrávat i zvuky.

Celkově bych tedy zhodnotila workshop jako velice tvořivý a užitečný. Určitě bych ho doporučila všem, kteří by chtěli jednou učit. Zejména těm, kteří se zabývají výukou cizích jazyků.