Projekt skončil v roce 2013

Úvahy /

ÚVAHA: Homosexualita – otevřené téma

Co si vůbec pod pojmem homosexualita představit? Každý z nás to vnímá asi trochu jinak, ale homosexualita v nejširším pojetí označuje princip vazby osob vykazujících totožnou charakteristiku pohlaví. Však v užším slova smyslu jde obvykle o sexuální orientaci především nebo výhradně na osoby stejného pohlaví. Nositel mužské homosexuality (náklonnosti muže k muži) je označován jako gay, nositelka ženské homosexuality (náklonnosti ženy k ženě) je označována jako lesba.

Myslím si, že homosexualita není problémem dnešní doby. Je spoustu jiných problémů co je potřeba řešit, a ne přemýšlet o tom jestli je dobré, aby ve společnosti byli, nebo nebyli homosexuálové. Navíc co si budeme namlouvat, naše společnost je a vždycky byla tvořena všemi národnostními menšinami, a nikdy se nemůže stát, že budou všichni stejní. Já osobně si myslím, že homosexuálové většině lidí nějak zvlášť nevadí. Každý z nás se jistě již s gayem nebo lesbičkou setkal, a nikomu to neublížilo. Myslím si, že hodně výstřední to připadá třeba důchodcům, ale to ani tak není proto, jak se homosexuálové chovají, ale proto, že starší lidé pořád žijí ve svém světě a těžko se srovnávají s něčím novým. Každý z nás může mít na homosexualitu jiný názor, ale neměli bychom tyto lidi odsuzovat za něco, za co oni sami nemohou. Homosexualita není nemocí, kterou by se člověk nakazil, ale ani vrozená choroba. Každý z nás prostě k ostatním cítí něco jiného, a neměl by kuli tomu být trestán. Když prostě žena miluje ženu, tak asi těžko bude žít ve spokojeném manželství s mužem a naopak. A proč něco lámat přes koleno, když to nejde.

První velký problém z hlediska společnosti nastává, když chtějí dvě ženy nebo dva muži „uzavřít manželství“. Společnost se na ně dívá skrz prsty, většina si řekne, když si nemůžou pomoct, tak ať spolu jsou, ale na veřejnosti se k tomu hlásit přeci nemusí.

Druhý velký problém je, když lesbičky nebo gayové chtějí mít děti. Většina lidí je zásadně proti, ale proč? No protože všichni víme, že dítě vznikne spojením muže a ženy. V dnešní době je spousta lidí i proti umělému oplodnění, natož ještě když to dítě má přijít na svět do „nenormální rodiny“. Jak si to jako představují, dneska si budu hrát na tatínka, i když jsem vlastně druhá maminka. A co muži? Ti to mají ještě složitější. Jak si mohou pořídit vlastní dítě, když porodit musí žena? A jak se dovedou postarat o to malé nemluvně, když nejsou matky. A takhle to vidí většina společnosti.
Podle mého názoru je většině z nás lhostejné, jestli se v našem okolí pohybují homosexuálové či heterosexuálové do té doby, než dojde k nějakému konfliktu názorů třeba kuli dětem, výchově atd.