Projekt skončil v roce 2013

zpět na detail: Homosexualita – otevřené téma

seznam všech úvah

Homosexualita - otevřené téma

Zúčastnila jsem se workshopu Homosexualita-otevřené téma. Homosexualita pro mě neznamená něco výjimečného,jiného nebo něco na co bych se měla dívat skrz prsty. Sama jsem se s touto věcí setkala osobně a přijde mi naprosto přirozenou věcí, přijde sama od sebe a ani nevíte jak, stejně tak jako se zamiluje heterosexuální pár. Nejde o žádný modní výstřelek,aby člověk byl zajímavý ani o nemoc. Mám kolem sebe spoustu známých,co jsou homosexuální a beru to,že jsou rovní s heterosexuálními jedinci.
I když v dnešní společnosti je homosexualita otevřené téma a je veřejná, tak je stále spousta jedinců,co tuto reálnou věc nepřijímají a mají proti ní předsudky. Nedokážou tuto tématiku chápat,spíše myslím,že ji ani chápat nechtějí,prostě nemají zájem ji přijmout. Setkala jsem se také s odpověďmi na toto téma, jestli přijímají homosexualitu nebo ne,že proti ní nic nemají,ale nemohou přijmout páry tvořené gay. Lesby se jim tolik nepříčí jako gayové. Čím to? Proč? Já osobně bych si na to odpověděla,že je to i způsobeno mužskou populací, které se více líbí pohled na dvě líbající se ženy a přijde jim to více přirozené než na dva muže,přeci ženy nebo dívky více častěji se k sobě tulí a mají se více k sobě, už i když jsou to kamarádky než chlapci. Ano, je zde bohužel takový názor a má ho dost lidí, že muži prostě nemohou se do sebe zamilovat, nemohou být spolu. Že to není tolik přirozené jako u dívek. To je jeden z dalších problémů dnešní společnosti. Nejen u starší generace, ale i u mladých lidí.
Další do dnes nevyřešenou otázkou je, zda povolit homosexuální adopci nebo to nechat tak jak to je dnes? Některé země umožňují tuto adopci, u nás v ČR stále povoleno není. Pro mě samotnou je velmi složité k čemu se přiklonit ? Je to velmi komplikované téma. Co myslíte vy? Sice je pravda, že dítě se může mít mnohem lépe u homosexuálních rodičů,kteří mu poskytnou mnohem lepší zázemí a chovají se k němu lépe jak v některých heterosexuálních rodinách. Ale otázkou nastává, je to přirozené pro dítě, aby vyrůstalo v homosexuální rodině? Je přirozené,aby vyrůstalo s dvěma muži? A zase se dostáváme do problematiky, kdy v tomto případě by mnoho lidí se více přiklonilo,když už vychovávat dítě v homosexuální rodině, tak aby to byly lesby než gayové. Přece je přirozenější nebo je to tak už od pradávna zafixované, že se o dítě více stará matka a dítě samo má blíže k matce jak k otci, když nebereme v úvahu neúplné rodiny nebo sociální rodiny ve špatném stavu. Sama nevím, jestli to povolit a nebo jenom zůstat u toho, jak to je nyní. Je na to tolik otázek a žádné konečné odpovědi.