Projekt skončil v roce 2013

Úvahy /

Aromaterapie ..

13. a 14. dubna jsem se zúčastnila víkendového workshopu s názvem Aromaterapie. Byla to moje první víkendovka a byla jsem mile překvapená. Paní lektorka je opravdovou profesionálkou a dozvěděla jsem se hodně zajímavých a nových informací. Vše probíhalo ve Sluňákově, což je centrum ekologických aktivit města Olomouce. Nikdy před tím jsem ve Sluňákově nebyla. Překvapila mě tato lokalita i příroda kolem. Bylo celkem fajn, že zde jezdí městská hromadná doprava, takže se do této vesničky má možnost bez problémů každý dopravit.
Od této akce jsem nic neočekávala. Říkala jsem si, že když jsem nikdy před tím žádnou podobnou akci neabsolvovala, mohla bych to zkusit a zúčastnit se. Pod názvem aromaterapie si jako první představím olejíčky, vůni a hlavně relaxaci. Mohla jsem se přesvědčit o tom, že jsem se nespletla. Hned od prvopočátku byla atmosféra naladěná na klidnou a pohodovou.
Co hezčího a příjemnějšího může být, než si přivonět k široké škále krásných zajímavých vůní a zažívat při tom maximální pohodu celý den? Bylo vidět, že paní lektorka má opravdu hodně zkušeností s aromaterapií a je i jejím velkým koníčkem. Do všeho šla s velkým nasazením a láskou ke své práci. Dokázala nám odpovědět na vše, co nás zajímalo z této oblasti. Kterou dívku (což byla většina účastnic workshopu) by nezajímalo, jak správně pečovat o své tělo, co vše oleje dokážou, k čemu jsou dobré atd. Musím se přiznat, že i když se o tuto oblast trošku zajímám, ostatně jako každá dívka, tak mě informace, jako například ta, že sprchové gely by se vůbec neměli používat, velice překvapila. Tento poznatek jsem ocenila i z toho důvodu, že jako atopička a alergička bych měla některé základní informace vědět.
Poslední den workshopu, jsme si mohli dokonce s pomocí paní lektorky namíchat svůj vlastní olej. To si myslím, uvítal každý účastník. Nebylo to ale zase tak jednoduché, chtělo to určité znalosti, které nám paní lektorka na začátku prozradila. Nejlepší bylo i to, že si mohl vyrobit každý olej podle toho, jaké má zrovna zdravotní potíže. Panerai Replica Watches
Jela jsem na workshop s tím, že tam nebudu sama ale se svou spolužačkou. Většinou nemám ráda jezdit někam, kde nikoho neznám. Můžu ale s radostí říct, že jsem byla ve skvělém kolektivu. Celé dva dny jsem byla obklopena super partou, se kterou jsme se seznámili až na této akci. Do budoucna bych se rozhodně nebála jet někam i sama.
Ve své úvaze jsem se spíše zaměřovala na to, jak jsem byla spokojená se svým prvním pobytem ve Sluňákově. Snad to ale nevadí. Byla by škoda, kdybych neměla možnost vzkázat všem lektorům a organizátorům akce, že to co pro nás děláte je prostě úžasná věc a za vše děkuji.